Iemand anders – deel 1

Ik zei het al, ik heb nog plannen met mijn blog. Een rubriek ‘Iemand anders’ woord’. Dit is de eerste. Met dank voor de toezegging van het delen.

Deze dame vond ik toen ik voor de eerste keer zocht naar duurzaam materiaal, zero afval leven, enz. Zo was ik bijvoorbeeld op zoek naar goede tandenborstels, duurzaam keukenmateriaal en plasticvrije zeep, shampoo, …

Haar blog is heel veelzijdig. Ik zou het zeker aanraden om een kijkje te nemen, zeker als u een tikje of meer het natuurlijke leven in wil, zonder contact met het hedendaagse leven te verliezen. Ook met een kind, vooral met een kind (jonge ouders, misschien ook iets voor u?)

Ik koos ditbericht over afvalvrij winkelen in de Carrefour, omdat dit het eerste was dat me naar een ‘groener’ leven voerde. Ik, die midden in ’t stad woon… Ook al ga ik zo lokaal mogelijk winkelen, soms wil ik toch in één keer meerdere boodschappen doen. In de Carrefour kijkt niemand nog raar op als je je eigen verpakking meeneemt. Ik gebruik de zakjes ook voor broodjes, koffiekoeken (die ik eigenlijk al lang niet meer eet 😉).

Geniet…

Een klein deel van mijn verzameling.

Mocht omwille van welke reden ook dit bericht ongepast zijn, meld het mij aub. Hierbij richt ik mij dan vooral tot de blogster/blogger.

Gepubliceerd door

Anemos

Ik wil niet één reis naar Ithaka; ik wil er meer zolang het me gegund is Elke weg is zo boeiend ... (gedachtegang bij het her- en her- en herlezen van Ithaka - K.P. Kavafis)

3 gedachten over “Iemand anders – deel 1”

  1. Tof ! Helemaal mee. Ik gebruik de carrefourzakjes ook, alhoewel ik ze af en toe ook wel vergeet. Maar… dan hebben we intussen papieren zakjes ter beschikking. Ik vind trouwens dat de inspanningen die Carrefour levert sinds de klimaatprotesten vermeldenswaardig zijn. Bij de verstoog charcuterie/kaas gaat het nu ook met papier en heel fijn plasticlaagje in, netjes voorzien om de twee te scheiden voor recyclage. Lokaal winkelen doe ik ook zo veel mogelijk maar moet er eerlijkheidshalve aan toe voegen , ‘als ik me welkom voel’. Té vaak is dat niet (hier in de buurt) en daar heb ik geen zin meer in 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.